Meester Mark draait door

Ten onder in het onderwijs

Auteur:   Mark van der Werf


Preview
Paperback, 14,5 x 21 cm, 200 pagina's, zwart-wit, Nederlands, ISBN: 9789055949809

 16,99
 8,99
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Mark van der Werf, verslaggever van het Algemeen Dagblad, heeft op zijn 35e genoeg CEO’s en Haagse parlementaire hotemetoten geïnterviewd. Hij zegt de journalistiek vaarwel en wordt leraar op een basisschool in de binnenstad van Rotterdam. In Meester Mark draait door doet hij met veel vaart en zelfspot verslag van zijn nieuwe loopbaan. De onervaren meester maakt een vliegende start: hij strikt veters, plakt pleisters op kapotte knie«n en leert zijn groep rekenen en schrijven.

Helaas blijft het schooljaar niet zo idyllisch. Een jongen met het Gilles de la Tourette-syndroom roept vijftig keer per dag ‘mamamia-pizzeria’. Een meisje dat categorisch zwijgt, communiceert door opzichtig in het kruis van haar leerkracht te grijpen. En de moeder van een aartsluie leerling concludeert dat haar zoon een Winti-kruidenbad en vier weken absolute rust nodig heeft.
Geleidelijk groeit bij de voormalige verslaggever twijfel: Heeft hij de juiste carrièreswitch gemaakt? Dromen, durven, doen, blijkt niet zo simpel als het lijkt.

De bureaucratie in het onderwijs is enorm. Een leuke les voorbereiden? Helaas, er moet eerst een arrangementenplanning gemaakt worden. De leerlingen de baas blijven, is bovendien moeilijker dan gedacht. Op de Pabo, waar je met broddelwerk prima cijfers kunt scoren, heeft orde houden geen prioriteit. Daar is het belangrijker om een vis te kleien. Uiteindelijk belandt Mark op een skippybal van een haptonoom – en hakt hij de knoop door.

recensies en reacties: www.meestermarkdraaitdoor.nl

Lees gratis het voorwoord en het eerste hoofdstuk. Klik op preview.

Tags:  onderwijs 


Reacties

'Vlot en met veel humor geschreven, ik ga het mijn collega's van harte aanbevelen.' - Marieke van Ramshorst (intern begeleider - basisschool het Schateiland)

'Tranen van het lachen! Ik wil steeds verder lezen. Ik hoop dat veel mensen dit boek lezen en er lering uit trekken.' - Saskia Moesredjo (leerkracht Augustinusschool)

'Geweldig, heel herkenbaar!' - Marlies Tempers (leerkracht pco Dalfsen)

'Ik heb genoten van je boek. Ik hoop echt dat een ieder het leest, vooral de mensen in het onderwijsveld. Ook de ministers en inspecteurs in het onderwijs, zelfs de bestuursleden van het RVKO! We kunnen allemaal hieruit leren. Stilstaan bij wat we doen en of dat echt nodig is. Wat is belangrijker, het lesgeven of alle papieren rompslomp die we in drievoud moeten doen? Vooral ook een eyeopener naar degenen die denken dat het zo eenvoudig is... het Nederlandse onderwijs... Geweldig gedaan!' - Mark's oud-colllega uit groep 8 van de Augustinusschool