Maskers, macho’s, mañana: Mexico

Over de Mexicaanse werkelijkheid die altijd anders is

Auteur:   Hans Dieleman


Hardcover, 15 x 21 cm, 220 pagina's, fullcolour, Nederlands, ISBN: 9789055947454

   20,00
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Mexico is een land vol verrassingen, waar de werkelijkheid telkens weer anders is. Mexicanen leven in een moderne wereld maar hun ware passies, dromen en emoties niet. Die gaan terug naar de tijd van voor de kolonialisatie. Alleen, die worden verborgen gehouden achter een masker, een facade of een decor. En dat maakt het heel moeilijk Mexico te begrijpen.

Hans Dieleman woont en werkt er (als professor) sinds 2005, en in Maskers, macho’s, mañana neemt hij u mee naar die verrassende Mexicaanse werkelijkheid. Het verkeer en het winkelen in de stad, het afspraken maken met het altijd aanwezige ‘mañana’, morgen, we zien wel. De wereld van de Mexicaanse muziek, de macho’s en de liefde, de magie en het Mexicaanse eten. Ook besteedt hij aandacht aan de slecht functionerende overheid, de drugsoorlog en het koloniale verleden.

In 2010 was Mexico al weer 200 jaar onafhankelijk en iedereen vroeg zich toen af: wat zal de toekomst brengen? Deze vraag is eigenlijk nog springlevend. Het antwoord dat dit boek geeft ligt in de interculturaliteit, in het vermengen van het moderne leven met elementen uit niet-moderne culturen. Iets wat in Mexico eigenlijk al eeuwen plaatsvindt maar nog te veel verborgen blijft. Maskers af dus! En dat kan ook wel eens heel interessant zijn voor andere delen van de wereld.