Maartensverhalen

Achter de schermen van een bijzonder ziekenhuis

Auteur:   Ward Mariman


Hardcover, 18,5 x 18,5 cm, 187 pagina's, fullcolour, Nederlands,

€ 19,90
Gratis verzending binnen NL en BE vanaf €19,90. Vandaag voor 23.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Hij komt het medisch personeel en de patiënten elke dag tegen, maar eigenlijk weet Ward Mariman nauwelijks wat ze doen en zoal meemaken. Dat begint hem dwars te zitten, want als secretaris van de Raad van Bestuur werkt hij in dezelfde Sint Maartenskliniek in Nijmegen. Ward Mariman maakt deel uit van de wereld waarin de besluiten worden genomen en het beleid wordt uitgestippeld. Zijn werk draait om medische zorg die hij zelf niet verleent en waarvan hij totaal geen kennis heeft. Wie nieuwsgierig is aangelegd, houdt dit niet lang vol.
‘Maartensverhalen. Achter de schermen van een bijzonder ziekenhuis’ is het resultaat van het avontuur dat volgde. Ward stak op diverse afdelingen zijn licht op, wist soms niet wat hem overkwam en kreeg het ook wel eens te kwaad. Zijn bevindingen combineert hij met verhalen over de materie die hem veel vertrouwder is. Dat is die van beleidsmakers, de bureaucratische regelgeving en de soms nauwelijks te doorgronden financieringsmethodiek.
De Sint Maartenskliniek is dé specialist van Nederland op het gebied van houding en beweging. Het ziekenhuis dat 80 jaar bestaat, is in tal van opzichten bijzonder. Ook wie er geen patiënt of medewerker is, kan dit nu ontdekken – dankzij Ward Mariman die op luchtige toon en in een heldere stijl de lezer een uniek kijkje in de keuken geeft.

Tags:  gezondheidszorg