Je lijf Je looks Je leven

Zorgen voor jezelf als je kanker hebt

Auteur:   Saskia Ebeli


Preview
Flexicover, 16 x 21 cm, circa 224 pagina's, fullcolour, Nederlands,

€ 22,99
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Dit boek gaat over alles wat je als vrouw met kanker kunt doen om goed voor jezelf te zorgen. Het biedt een schat aan informatie en inspiratie die je helpt om jezelf staande te houden in deze moeilijke tijd. Je Lijf Je Looks Je Leven spreekt je aan als mens. Omdat je zo veel meer bent, dan alleen patiënt.

Toen schrijfster Saskia Ebeli op haar 33e kanker kreeg, besloot ze om stijlvol en ‘gezond’ door deze periode te komen. Niet alleen uit ijdelheid, maar vooral om haar identiteit als vrouw en als mens niet kwijt te raken en om regie te houden over haar leven. Ze ging te rade bij de beste artsen en onderzoekers van Nederland en verzamelde informatie over alles wat invloed heeft op je uiterlijk en welzijn tijdens kanker. Ze ontdekte hoeveel je zelf kunt doen om je beter te voelen en dat je sommige bijwerkingen van de behandeling zelfs kunt voorkomen. Maar dan moet je wél de juiste informatie tot je beschikking hebben.

De stylingtips en prachtige fashionfotografie laten zien wat er allemaal mogelijk is op het vlak van kleding en make-up. Aan bod komen onderwerpen als: haaruitval door chemotherapie, stijlvolle hoofdbedekking, make-up en cosmetica, gezonde voeding, het belang van beweging, ontspanning en prioriteiten stellen. Met behulp van dit boek wordt het dagelijks leven weer iets lichter. Want het is allemaal al erg genoeg.

Saskia Ebeli geeft lezingen over mode, identiteit en communicatie en schrijft artikelen, film- en theaterteksten.

Tags:  gezondheidszorg 


Reacties

Hoe zorg je goed voor jezelf als je kanker hebt? Dit boek gaat over vrouwen en kanker; niet zozeer over de ziekte zelf, maar over hoe je als vrouw op een stijlvolle manier de periode van ziekte doorkomt. Een boek zoals er nog niet eerder is geweest.

Aan bod komen echte vrouwelijke onderwerpen. Zo is er een hoofdstuk over huidverzorging, want de kanker doet nogal wat met onder andere je huid. Hoe kun je je huid verwennen en daarmee jezelf? Handige tips. Make-up is belangrijk om je er goed uit te laten zien. Het hoofdstuk over haar is verrassend met mooie foto’s als voorbeeld hoe je er vrouwelijk uit kunt zien met een kaal hoofd. Er is aandacht voor voeding en beweging. Bij elk hoofdstuk niet alleen praktische informatie, maar ook handige tips, bijvoorbeeld: ‘als je je haar gemillimeterd hebt, haal dan elke morgen een stofroller voor kleding over je hoofd. Alle loszittende haren blijven in de rol hangen en je hebt minder last van uitval.’

Zoals ik al zei, een heel ander boek over de gevreesde ziekte kanker. Steeds meer mensen overleven deze ziekte. Maar het is wel een periode in je leven die heel wat met je doet. Juist dit boek is een uitzondering op alle infoboeken. Niet de ziekte staat centraal, maar jij als vrouw. Het is goed geschreven en mooi vormgegeven. Daarmee is het zelfs een leuk boek om cadeau te geven aan een vriendin met kanker. Of jezelf te verwennen door het te kopen.

Cora van Dijk op boekenmening.net

Saskia Ebeli’s boek vormt een houvast in verwarrende tijden, hét handboek met antwoord op alle praktische vragen waar vrijwel iedere kankerpatiënte tegenaan loopt. Haaruitval door chemo, hoe je je hoofd leuk kunt bedekken, make-up, gezonde voeding, het belang van bewegen, ontspanning en prioriteiten stellen, het wordt allemaal besproken. Er staat zelfs een ‘cursus’ sjaaltjes knopen in.

Natuurlijk hoop ik dat je het nooit nodig zult hebben, maar mocht je toch ziek worden: meteen kopen. En als je iemand kent die het kan gebruiken: meteen cadeau geven…

Caroline Griep op franska.nl

Het boek is een uitzondering op alle andere boeken over kanker omdat niet de ziekte centraal staat, maar jij als vrouw.

Samana Magazine, juni 2018