Kies het leven dat je wilt

101 manieren om mindful je eigen weg naar geluk te vinden

Auteur:   Tal Ben-Shahar


Flexicover, 13 x 19 cm, 286 pagina's, zwart-wit, Nederlands, ISBN: 9789055949069

 7,99
 17,99
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Reageer in woede of Zet een stap terug
Zie toevallige kansen over het hoofd of Creëer je eigen geluk
Vlieg door het leven op de automatische piloot of Kies bewust

Gebaseerd op het meest recente psychologisch onderzoek laat Tal Ben-Shahar zien hoe het maken van de juiste keuze – niet de ‘levensgrote beslissingen’, maar de talrijke dagelijkse kleine keuzen die we onbewust maken – een rechtstreekse, langdurige invloed heeft op ons geluk. Ieder moment is een kans om een bewuste keuze te maken om een gelukkig en bevredigend leven te leiden. Het boek behandelt 101 van dergelijke keuzen, die worden geïllustreerd met verhalen uit het echte leven.

Tal Ben-Shahar is lector aan Harvard University en geeft colleges over positieve psychologie en de psychologie van leiderschap. Hij is de auteur van Happier, en adviseert en spreekt over de gehele wereld over geluk, zelfwaardering, veerkracht, doelen stellen, mindfulness en leiderschap.

Tags:  geluk  mindfulness 


Reacties

'Dit kleine, charmante boekje maakt gelukkig.'

Psychologie Magazine

'Mensen maken voortdurend bewuste en minder bewuste, grote en minder grote keuzes. De auteur, lector positieve psychologie aan Harvard University, richt zich in dit boek niet op levensgrote beslissingen, maar op de talrijke kleinere keuzes die mensen vaak onbewust maken. Hij laat zien hoe dergelijke keuzes een directe en langdurige invloed kunnen hebben op ons geluk. In 101 compacte hoofdstukken laat hij evenzovele van dit soort keuzes zien, geïllustreerd met persoonlijke verhalen en wetenschappelijke achtergrond. Daarmee wil hij de lezer vanuit een perspectief van mindfulness en positieve psychologie bewust maken van dit soort onbewuste keuzemomenten en mensen aanmoedigen om daarbij op de best mogelijk manier te handelen. Een praktisch en toegankelijk boek waarin principes van positieve psychologie voor een breed publiek toegankelijk en bruikbaar worden gemaakt. Gebonden uitgave in pocketformaat; normale druk.'

NBD Biblion recensie door Drs. N.P. Aders

Dit boek reikt je statements aan die je zullen helpen om op te komen voor jezelf, je te stimuleren, op te beuren en aan te moedigen handelend op te treden in je leven van dag tot dag. Het geeft je inzicht in de kracht van zelfspraak en is daarmee een krachtig wapen tegen onrust en negativiteit.
Je leert accepteren wat er nu is. Je leert anders met jezelf om te gaan, zodat je jezelf motiveert voor wat je echt wilt, je negatieve stemmen worden wat stiller en je kijkt anders naar jezelf. Dat is in je leven stappen. Geen zelf opgelegde beperkingen meer, maar vrij zijn van je eigen kritische hoofd. Dat is vrijheid. En jij kunt het pakken.

positiveme.nl

'Kies het leven dat je wilt, 101 manieren om mindful je eigen weg naar geluk te vinden’ is een praktisch handboek voor wie bewust wil leren kiezen en mindful wil leren leven. Het boek gaat over positieve psychologie, dat vooral in deze tijd van crisis aan veel mensen hulp kan bieden. Hulp bij het ontwikkelen van veerkracht, het vasthouden van motivatie en ook bij het aan het licht brengen van verborgen kansen. Verschillende onderwerken worden in korte hoofdstukken beschreven d.m.v. een duidelijk onderwerp en een voorbeeld. Onderwerpen, die aan de orde komen zijn onder meer : sta open voor suggesties, kies bewust, leer van fouten, volg je passie, wees aardig. Mede door de voorbeelden, die na elk hoofdstuk worden gegeven, ga je als lezer nadenken over het thema, en kun je het een plek geven.
"Kies het leven dat je wilt" is een inspirerend boek en het laat je nadenken over het bewust maken van keuzes in je leven. Door de korte hoofdstukken en treffende voorbeelden is het een boek geworden dat voor iedereen toegankelijk is. Ik vond het zeer prettig om te lezen en heb er positieve energie van gekregen!'

Lezersreactie