Jan Schoonhoven

Edities | Editionen | Editions

Auteurs:   Bas Meijer  |  Camillo Rigo


Hardcover, 22 x 28,5 cm, 176 pagina's, fullcolour, Nederlands, Engels en Duits,

€ 39,99
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Jan Schoonhoven (1914–1994) is een van de Nederlandse kunstenaars die in de tweede helft van de twintigste eeuw het gezicht van de beeldende kunst in hoge mate mede bepaald hebben. Hij maakte deel uit van de Nederlandse Nul-beweging. Internationaal oogstte hij ook successen.
In publicaties die over Jan Schoonhoven zijn verschenen, ligt de nadruk steevast op zijn reliëfs en tekeningen. Aan zijn werk in oplage is tot op heden nauwelijks aandacht besteed. Toch zijn er van hem in totaal een kleine tienduizend grafische bladen bekend, die in de loop der tijd verspreid zijn geraakt in talloze openbare en particuliere collecties.

In dit boek wordt het grafische werk – zoals litho’s, etsen, zeef- en reliëfdrukken – voor het eerst samengebracht. Daarmee vormt deze oeuvrecatalogus van zijn werk in oplage een onmisbaar overzicht voor eenieder die geïnteresseerd is in Jan Schoonhoven.

Camillo Rigo (1955) is verzamelaar van multiples en grafiek van Man Ray, Marcel Duchamp en Lucio Fontana, en van kunstenaarsboeken. Hij publiceerde eerder met Harry Ruhé de monografie Lucio Fontana: Graphics, multiples and more…

Bas Meijer (1957) is specialist in internationale kunst uit de jaren zestig en zeventig, met nadruk op grafiek en multiples.