Humans of Holland

Auteur:   Ben Deiman


Hardcover, 18 x 23 cm, circa 256 pagina's, fullcolour, Nederlands, Engels,


Blijf op de hoogteIn iedereen zit een verhaal, hoe kort ook: de wereld mag het horen.

Zij verkoopt al 32 jaar lang suikerspinnen. Stilzitten is niks voor haar. Geen bureaubaan, mijn god nee. ‘Geef mij maar de kermis.’

De boerenbroers doen boodschappen op de tractor. Ze delen samen één rijbewijs want er is toch niemand die de drieling uit elkaar kan houden.

Lex heeft twee grote liefdes: zijn old time Jaguars. Hij heeft één garage. Voor de andere Jag maakt hij letterlijk plaats in zijn woonkamer. Hij schuift de bank opzij en frummelt wat aan de schuifpui.

Bertje treedt op voor kinderen, verstandelijk gehandicapten, dak- en thuislozen, oma’s, burgemeesters, huismoeders en schoorsteenvegers. De enige zanger voor wie geen noot niet te kraken is, geen podium te klein en geen afstand te groot.

Humans of Holland is een speurtocht van vier jaar van fotograaf Ben Deiman naar unieke types, hoe gewoon ook. Van dakloze tot succesvol ondernemer, van jong tot oud, van Limburger tot eilandbewoner. Het grootste deel van de geportretteerden komt aan het woord, om te achterhalen wat ze bezighoudt in het leven. Soms een ontmoeting die aan de oppervlakte blijft: ‘Maak maar een foto. Vlug, want ik heb weinig tijd.’ En soms vult de ontmoeting een hele middag: ‘Kom maar mee naar huis, daar heb ik nog een auto staan.’Reacties