Het hagelslagboek

Auteurs:   Jennifer Foster  |  Lianne Koster


Flexicover, 14,5 x 21 cm, 143 pagina's, fullcolour, Nederlands,

€ 16,00
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Hagelslag, welke Nederlander is er niet met chocolade op brood opgegroeid? Deze sprinkles zijn niet alleen heerlijk om te eten, maar maken van je eten ook nog eens een waar kunstwerk. Dat hagelslag goed in koekjes of cakejes past, weten de meesten al. Wist je dat het ook fantastisch smaakt met bacon of blauwe kaas? Of in een pittige tomatensoep of als topping op een flammkuchen? Het Hagelslagboek biedt inspiratie voor vernieuwende gerechten en twists op klassieke recepten. Het boek laat zien hoe je zelf hagelslag kunt maken en hoe je hagelslag kunt gebruiken als smaakmaker in bijzondere gerechten. Spread the hagel!

Jennifer Foster en Lianne Koster werken samen onder de naam Studio Cookart, waarin zij hun passie voor lekker eten en gedrevenheid iets moois te willen creëren kunnen combineren. Doordat ze beiden werkzaam zijn in de designsector benaderen zij het eten vanuit een esthetische en verrassende invalshoek. Eerder bracht Studio Cookart Het Pindakaasboek uit.

www.studiocookart.com

In de media

Interview en recept voor marshmallowdip in het Algemeen DagbladReacties

De schrijfsters werken samen onder de naam Studio Cookart en komen uit de designsector. En dat zie je terug in dit boek, de opvolger van 'Het pindakaasboek'. Alle hagelslagsoorten doen mee, evenals vlokken of zelfgemaakte korrels. Naast een hoofdstuk over ontbijt, snacks, snoep en allerlei baksels is er een hoofdstuk "Hageldiner' waarbij chocoladehagelslag in soep, risotto of spaghetti wordt verwerkt. Drumsticks van gebakken spek: je kunt er hagelslag overheen of in doen. Goed idee? Wel apart in ieder geval. Heldere, rustige en overzichtelijke lay-out op wit papier met steeds een mooie foto en een recept op de dubbele pagina. Voorwoord, geschiedenis van de hagelslag, iets over de schrijfsters, een summier register, al bij al een verzorgde uitgave die het goed zal doen bij de echte hagelslag addicts. Ook leuk om cadeau te geven.

Aafke Suijker voor nbd biblion