Goed vies, het nieuwe gezond

Over opvoeden, eten en gelukkige kinderen

Auteur:   Maya Shetreat-Klein


Preview
Paperback, 14,5 x 21 cm, 408 pagina's, zwart-wit, Nederlands,

 22,99
 11,99
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Nieuwe onderzoeken laten zien dat chronische ziekten bij kinderen – van allergieën en ADHD tot psychische ziekten en obesitas – steeds vaker voorkomen. Dr. Maya Shetreat-Klein, kinderneuroloog en zelf ouder, liep op tegen de grenzen van de conventionele geneeskunde toen haar zoon op zijn eerste verjaardag een ernstige astma-aanval kreeg en een terugval in ontwikkeling vertoonde. Behandeling verbeterde zijn toestand niet, dus ging ze op onderzoek uit. Ze ontdekte dat voeding de sleutel was tot de ziekte van haar zoon. De voeding die hij kreeg, belastte zijn spijsvertering, immuunsysteem en hersenen. De oplossing was verrassend simpel: beter eten zorgde voor gezonde darmen, gezonde hersenen … en een gezond en gelukkig kind.

Ze laat overtuigend zien hoe belangrijk de rol van bacteriën hierbij is: gezondheid begint bij de spijsvertering. Onze bewerkte voeding, onze overdreven aandacht voor hygiëne en het veelvuldige gebruik van antibiotica schaden onze darmen, en daarmee onze gezondheid. Echt eten, gekweekt op een voedingsrijke bodem, en contact met de natuur vormen een natuurlijke remedie tegen de toenemende epidemie aan chronische kinderziekten. Naast talrijke inzichten gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek geeft ze een handig voedingsplan om je kind gezond op te laten groeien, dat haalbaar is voor iedere ouder.

Dr. Maya Shetreat-Klein is een kinderneuroloog die gespecialiseerd is in de integratieve geneeskunde. Ze geeft lezingen in binnen- en buitenland aan artsen en leken over onderwerpen als gezondheid van kinderen, autisme, integratieve geneeskunde en voeding, toxines en neurologische gezondheid. Ze woont en werkt in New York.

Tags:  opvoeding  voeding 


Reacties

'Wat een prachtig inspirerend boek is dit. In heldere taal wordt geschreven wat een kind nodig heeft om gezond van lichaam en geest te zijn, zonder belerend over te komen. Het boek leest prettig en zal je absoluut inspireren eens kritisch naar je dagelijkse patronen te kijken. Je leest hoe belangrijk de rol van bacteriën is en dat goede voeding een positief effect kan geven aan de gezondheid van je kind. Absoluut een aanrader!'

vadersenmoeders.nl

'Dit boek is in vier delen te lezen. De schrijfster, kinderneurologe en moeder, laat in het eerste deel aan de hand van praktijkvoorbeelden de oorzaken zien van de huidige toename bij Amerikaanse kinderen van zowel lichamelijke als geestelijke ziekten. Elk deel begint met een spreuk of gezegde. Belangrijke informatie is dikgedrukt en aan het eind van de delen is er een samenvatting. Deel twee laat zien dat de huidige voedselproductie, met name in Amerika, voor 'ongezonde' voeding zorgt. Het derde deel vertelt wat je zelf hieraan kunt doen. Dit varieert van zelf verbouwen tot beter inkopen. Het receptendeel, deel vier, omvat eenvoudige maar lekkere en snel te bereiden gerechten. De noten zijn in een hoofdstuk apart vermeld. Duidelijk trefwoordenregister. Hoewel de schrijfster uitgaat van de Amerikaanse situatie, zijn veel problemen en oplossingen ook in Nederland van toepassing. Enkele wetgevingen die in Amerika anders zijn geregeld dan in Nederland en/of Europa worden direct in een noot aangepast.'

NBD Biblion-recensie door C. Witjens-v.d. Burg

Goed Vies is wederom zo'n boek dat je gewoon moet lezen, zeker als je kinderen hebt of graag wilt! Je kunt het zo gek niet bedenken of het komt aan bod in dit boek. Alles van (epi)genetica, autisme, ADHD, gluten, GMO, waterfilters, fermentatie, MSG, de brein-darm connectie, rauwe melk, grasgevoerd vlees tot spelen op kunstgras en beton versus gras en aarde. Zoals het een goede wetenschapper betaamd, netjes onderbouwd met wetenschappelijke studies. En toch ook niet saai, omdat het ook een persoonlijk verhaal is van de auteur en haar kinderen.

devoedzamekeuken.nl (Iris Maier)

Een mooi gebonden boek met veelzijdige en actuele informatie die bovendien gemakkelijk is terug te vinden dankzij het uitgebreide register. Het staat vol praktische adviezen, waar ouders wat aan hebben. Shetreat-Klein gaat daarbij heilige huisjes niet uit de weg.

Tijdschrift Fit met Voeding nr 1 - 2017

In 'Goed vies, het nieuwe gezond' laat Shetreat-Klein zien hoe belangrijk de rol van bacteriën is: gezondheid begint bij de spijsvertering. Naast talrijke inzichten gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek geeft ze een handig voedingsplan om je kind gezond op te laten groeien.

KraamSupport, Vakblad voor kraamverzorgenden nr 1 - 2017