Gewoon Single

Vooroordelen, misvattingen en andere ongemakken

Auteur:   Karin Ramaker


Aanbieding!
Flexicover, 14 x 19 cm, 170 pagina's, zwart-wit, Nederlands, ISBN: 9789055947935

 17,95  6,95
 8,99
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

‘De sneuheid van één tartaartje kan soms vol in je gezicht slaan.’

Het leven van de gemiddelde single gaat niet altijd over rozen. Vooral de zoekende single heeft brede schouders nodig om de vele opmerkingen, vragen en (voor)oordelen op te vangen. Als je alleen bent ben je per slot van rekening maar ‘zo alleen’, daar wordt niemand vrolijk van. Is er wat mis met de single? Ligt het ergens ‘ook een beetje aan henzelf’ dat ze single zijn want ‘ze is ook best moeilijk en veeleisend hoor’. Een single moet stiekem of openlijk ongelukkig zijn, lijkt wel. Maar ook al zijn er sneue momenten, de single is niet zielig en zit niet thuis weg te kwijnen het beeld over de single moest worden aangepakt.

Aan de hand van interviews en persoonlijke verhalen schetst Karin Ramaker een realistisch beeld van de singles van nu: de voordelen van de alleenheerschappij in je eigen huis, de goedbedoelde maar soms kwetsende adviezen van de omgeving, de absurde ervaringen in het online daten, kortom de ups en downs van het single-bestaan. Herkenbaar, hilarisch en soms confronterend voor iedereen die single is.

Karin Ramaker (1973) is blogger en initiatiefnemer/organisator van allerlei (crossmediale) internetprojecten. Verder verzorgt ze blogworkshops en geeft ze blogadviezen voor bedrijven. Eerder verscheen van haar: Opkrabbelen, nadat je op je bek bent gegaan.

 Reacties

'Soms zul je als niet-single zelfs ook wat jaloezie voelen bij het lezen van dit boek...'

Singlecoaching.nl

'Een humoristisch, herkenbaar en inspirerend boek.'

Sofie's Singles

'Het was hoog tijd dat dit boek geschreven werd, voor al die mensen die single door het leven gaan, v††oor, na en gedurende een scheiding.'

Mightymusings.nl

'De uitstraling van de tekst is mooi en maakt het lezen gezellig.'

Boekenwurm en pleeg

'Een ode aan de vrouwelijke single. Hoe wordt de single beoordeeld? Zijn ze zielig? Wat is er mis met de single? Zij die gebonden zijn, zijn toch ook ooit single geweest en gebonden zijn heeft ook zijn nadelen. Je bent single en niemand die op je let en je corrigeert. Je kunt ook nog volop flirten. Bestaat er wel een realistisch beeld van de single? Over die vragen gaat dit boek. De meeste singles zijn tevreden met hun bestaan, maar het gros vindt het prettig een partner te vinden, aldus een enquête. Het boek bevat veel ervaringsverhalen. In het datingcircuit leer je jezelf kennen, maar ook wat je nooit meer zult doen. Single zijn heeft ook nadelen. Je moet alle grote beslissingen alleen nemen en emotioneel zware ervaringen alleen doormaken. Misschien een hekel aan feestdagen en de zondag, en alleen naar film of theater. Wat doe je als je ziek bent? Een belangrijk hoofdstuk is gewijd aan het avontuur van dating. Single ben je als je dat voor het eerst bent en nog geen relatie heb gehad, na een relatie ben je second single en na een tweede relatie third. Het boek is gebaseerd op de eigen ervaringen van de schrijfster en vele interviews. Een geschikte handleiding voor de zoekende, vrouwelijke single.'

NBD Biblion recensie door Frans Peterse

'Leuk boek! Geestig geschreven met leuke en herkenbare stukjes over het single leven!'

Lezersreactie