Es kommt wohl gut

Duitse Taalblünders

Auteur:   Reinhard Wolff


Paperback, 13 x 19 cm, 120 pagina's, fullcolour, Nederlands, Duits, ISBN: 9789055948444

€ 12,50
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Meer dan 15.000 ex van verkocht!

‘Ich verführe 200 Menschen am Tag,’ zegt de Nederlandse buschauffeur. ‘Ongelooflijk, wat een seksmaniak,’ denkt de Duitse passagier. Misverstanden te over wanneer Nederlanders en Duitsers elkaars taal proberen te spreken. Zie daar maar eens mee klaar te komen (nee, ook weer niet wat je zou denken!) Er valt dus iets te lachen in Es kommt wohl gut, het tweede Nederlands-Duitse taalentertainment boek van de schrijver van Lass mal sitzen, Reinhard Wolff.

In dit boek wordt er Neder-Duits samen gewerkt, gesproken en gelachen. De Duitse directie viert een lustrum samen met collega’s en medewerkers van de Nederlandse vestiging. Verschillen in beleving, houding en gedrag worden op een luchthartige manier in beeld gebracht en voorzien van praktische tips om daar constructief mee om te gaan.

Reinhard Wolff (1949), in Duitsland geboren en getogen, heeft zowel in Nederland als Duitsland gestudeerd en werkt als psycholoog en loopbaanadviseur.

Tags:  taal 


Reacties

Een van de meest hilarische taalboekjes is zonder twijfel 'Es kommt wohl gut' van de in Duitsland geboren en getogen schrijver Reinhard Wolff. Inderdaad, een Duitser met humor. Eerder schreef hij het taalentertainmentboek 'Lass mal sitzen', iets wat u zeker niet moet doen - het laten zitten - nee, dit boekje móet u lezen.

Vertrek.NL