Dom geluk, vette pech

Ervaringen bij endeldarmkanker

Auteur:   Harrie Keusters


Hardcover, 12,5 x 20,5 cm, circa 176 pagina's, zwart-wit met steunkleur, Nederlands,

Verwacht oktober 2019
Blijf op de hoogteIn 2014 krijgt Harrie Keusters de diagnose endeldarmkanker. Over zijn behandelingen schrijft hij het boek Nooduitgang, maar hij komt er gaandeweg achter dat zijn successtory maar een gedeelte van het verhaal van deze vorm van kanker vertelt. In Dom geluk, vette pech gaat hij daarom op zoek naar lotgenoten en hun verhalen. We reizen met Keusters mee op zijn tocht door ‘endeldarmland’. Onderweg haakt professor Beets aan als reisgids.

Al spoedig wordt de lezer in het verhaal getrokken van een veertiger, vader van jonge kinderen die ongewild een hoofdpersoon van het boek wordt. We beleven zijn worsteling met duivelse dilemma’s over dood en leven van heel dichtbij. Maar ook ervaren we de angst van patiënten voor kwaliteit van leven, het verdriet in een palliatief traject of de emotie van verder te moeten leven zonder seks. Keusters beschrijft het indringend en toch luchtig. Een aantal kleinere portretten zijn soms zelfs humoristisch.

Terwijl je blijft lezen om te weten hoe het afloopt, komen in Dom geluk, vette pech ongemerkt alle thema’s van endeldarmkanker voorbij. Het boek overstijgt daarom het reguliere ervaringsverhaal over kanker en biedt een unieke combinatie van onderhoudend en informatief. Voor zorgprofessionals, patiënten en de mensen om hen heen.

In samenwerking met prof. Geerard Beets en met illustraties van Djenné Fila. 

Harrie Keusters (1960) kreeg in 2013 de diagnose endeldarmkanker. Over zijn ziekte en behandeling schreef hij het boek Nooduitgang (2014, 4e druk). Naast schrijven maakt Keusters theaterprogramma’s, waar zijn ziekte mede de rode draad vormt.

Prof. Geerard Beets (1962) is oncologisch darmchirurg en afdelingshoofd oncologische chirurgie in het Antoni van Leeuwenhoek Amsterdam. Hij is in Nederland en daarbuiten autoriteit op het gebied van endeldarmkanker.

Beets en Keusters ontmoetten elkaar in 2013 als arts en patiënt in een experimentele behandeling voor endeldarmkanker. Sindsdien trekken ze geregeld samen op in presentaties en interviews om alternatieve behandelingen voor endeldarmkanker meer bekendheid te geven.

.

Tags:  gezondheidszorg  kanker