Denken in je slaap – Shortcut voor avonturiers

Auteurs:   Cathelijne Esser  |  Nicoline Douwes Isema


, , Nederlands,

€ 2,99
Gratis verzending binnen NL en BE vanaf €19,90. Vandaag voor 23.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Een ebook shortcut bevat vier artikelen uit ‘Wat heb jij gedroomd vannacht?’ en is bedoeld voor de lezer die het druk druk druk heeft. Lees in korte tijd alleen over de onderwerpen van je interesse. In deze shortcut vind je de volgende onderwerpen:

Denken in je slaap: in je slaap verwerk je niet alleen informatie, je bent ook creatief, verwerft inzichten, vooruitzichten, genereert ideeën en oefent vaardigheden. Maar hoe zit dat nou neurologisch?

Hoe onderzoek je een droom? Doe het als een detective, in drie fasen en met z’n tweeën.

Gemeenschappelijk dromen: het gebeurt vaker dan je denkt. ‘Ik droom soms hetzelfde als mijn lief. Komt zoiets vaker voor?’ Het lijkt een broodje aap, twee personen die dezelfde droom dromen. Toch is het dat niet, het fenomeen komt zelfs vrij vaak voor. De Amerikaanse onderzoeker en droomexpert Jean Campbell doet er al ruim 25 jaar onderzoek naar.

Dromen over de toekomst: verzwijgen of vertellen? In sommige culturen, en bij religies zoals de islam, is de voorspellende droom een gegeven. In het Westen wordt liever aan wetenschappers overgelaten te besluiten of ze bestaan. Ondertussen worden dagelijks over de hele wereld dromen gedroomd die enige tijd later blijken uit te komen.