De zelfbewuste leider

Naar het hart van persoonlijk leiderschap

Auteur:   Godfried IJsseling


Preview
Hardcover, 15 x 21,5 cm, 184 pagina's, zwart-wit, Nederlands,

 22,50
 10,99
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Winnaar van de Ooa Boek van het Jaar 2020 Prijs

Wat is er misgegaan in ons leiderschap? Veel mensen zijn vooral bezig met overleven in een razendsnelle en veeleisende wereld van deadlines, marktwerking en een overdaad aan informatie. In die overweldigende en verwarrende wereld, die al onze aandacht opslurpt, zijn velen het contact met zichzelf kwijtgeraakt, het stuur verloren. Hoe kun je leiden als je jezelf kwijt bent?

De zelfbewuste leider betoogt, dat je in deze verwarrende en onzekere wereld je leiderschap herwint door zelfbewustzijn. Als de wereld in verwarring is, vind dan helderheid in jezelf, zodat je die verwarring effectief kunt hanteren. Maar feit is dat onze binnenwereld vaak net zo rommelig en tegenstrijdig is als de wereld om ons heen. Hoe vind je je weg in het doolhof van je eigen geest? Daarover gaat dit boek.

Godfried IJsseling (1963) heeft als trainer bij de Baak ruim 20 jaar ervaring in het begeleiden van leiders in hun persoonlijke en leiderschapsontwikkeling. De vele gesprekken die hij met hen had vormen de basis van dit boek.

Lees hier een uitgebreide recensie op de website van Verdiwel, beroepsvereniging voor directeur-bestuurders en directeuren van organisaties voor welzijn en maatschappelijke dienstverlening  en lees hier de recensie op Managementboek.nl.Reacties

De auteur richt zich op nieuwe ontwikkelingen in leiderschap. Het uitgangspunt luidt: maak de echte leider in jezelf wakker, leer jezelf kennen en creëer een eigen visie. Vooral dat laatste is van belang omdat een persoonlijke identificatie van belang is. Eigenlijk vraagt de schrijver ook gevoelens te betrekken bij die eigen aanpak. Gelet op de chaotische tijd waarin wij leven, is het van belang om te bepalen welke gedachten en emoties bij jóuw leiderschap passen. Er wordt dan ook veel aandacht besteed aan zelfkennis en zelfontwikkeling. Het boek lijkt vooral een filosofische boodschap in te houden, maar de doelgroep vindt zeker tal van praktische aanknopingspunten. De eindconclusie moet luiden: 'herwin en versterk zeggenschap over jezelf'. Duidelijk zal zijn dat het werk zich richt op leidinggevenden, maar ook op potentiële leiders en ondernemers die via hun gedrag leiderschap vertonen. Het boek is toegankelijk en interessant voor eenieder die beslissingen moet nemen in een organisatie. Met enkele illustraties in zwart-wit, een literatuurlijst en eindnoten.

R.J. Blom voor NBD Biblion

Begrippen als authenticiteit en kwetsbaarheid staan centraal in dit boek. Leiden en geleid worden. Het boek van IJsseling is het zoveelste boek over leiderschap, maar wel een boek dat zelfbewustzijn vóór leiderschap stelt. Een net iets andere invalshoek.

Tijdschrift voor HRM

Met 'De zelfbewuste leider, naar het hart van persoonlijk leiderschap' van Godfried IJsseling, trainer bij De Baak, kunnen alle boeken over persoonlijke ontwikkeling in de prullenmand. Waarom? Omdat het simpelweg de essentie raakt.

Rob Govers op Managementboek.nl

Prettig leesbaar boekje over stilstaan bij jezelf en je onbewuste motieven.

Zorgvisie

Kern van het boek is dat je jezelf beter leert kennen door oplettende waarneming van alles wat er gebeurt in je binnenwereld. Interessante vragen die aangeraakt worden zijn: Hoe beteugel je je ego? Hoe vind je je weg in gedachten en emoties? Hoe doorbreek je patronen waar je je nauwelijks meer van bewust bent? Ook voor informele leiders, zoals adviseurs, coaches en (HR-)professionals nodigt het boek uit tot verdiepend leren: 'leren voorbij het denken'.

Opleiding & Ontwikkeling

Het is a hell of a job om als leider succesvol richting te geven in een omgeving die steeds sneller verandert. Veel leiders vullen hun rol oppervlakkig en marginaal in, zonder de essentie te raken. Daartoe moeten zij allereerst de blik naar binnen richten, stelt Godfried IJsseling.
Want als in de innerlijke wereld verwarring heerst of tegenstrijdigheden de overhand hebben, hoe kun je dan anderen de weg wijzen in een steeds dynamischer buitenwereld?
IJsseling begeleidt al ruim twintig jaar leiders als trainer bij de Baak. Met zijn boek wil hij helpen bij de zoektocht naar de innerlijke bron van gedachten, emoties en drijfveren. Dit maakt leiders bewuster van zichzelf, zorgt ervoor dat zij alerter waarnemen en observaties beter kunnen duiden. Dit letterlijke zelfbewustzijn vormt de grondslag voor authentiek, krachtig leiderschap.

Utrecht Business

Een boek voor leiders en hen die zich voorbereiden op leiderschap. De auteur is een geprezen deskundige. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring in het begeleiden van leiders en adviseert hen in hun persoonlijke en leiderschapsontwikkeling. Een praktisch en leerzaam boek. Terecht de prijswinnaar van de Boek van het Jaarprijs 2020 van de Ooa. Kopen dus!

Port of Business