De zelfbewuste leider

Naar het hart van persoonlijk leiderschap

Auteur:   Godfried IJsseling


Preview
Hardcover, 15 x 21,5 cm, 184 pagina's, zwart-wit, Nederlands,

€ 22,50
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Wat is er misgegaan in ons leiderschap? Veel mensen zijn vooral bezig met overleven in een razendsnelle en veeleisende wereld van deadlines, marktwerking en een overdaad aan informatie. In die overweldigende en verwarrende wereld, die al onze aandacht opslurpt, zijn velen het contact met zichzelf kwijtgeraakt, het stuur verloren. Hoe kun je leiden als je jezelf kwijt bent?

De zelfbewuste leider betoogt, dat je in deze verwarrende en onzekere wereld je leiderschap herwint door zelfbewustzijn. Als de wereld in verwarring is, vind dan helderheid in jezelf, zodat je die verwarring effectief kunt hanteren. Maar feit is dat onze binnenwereld vaak net zo rommelig en tegenstrijdig is als de wereld om ons heen. Hoe vind je je weg in het doolhof van je eigen geest? Daarover gaat dit boek.

Godfried IJsseling (1963) heeft als trainer bij de Baak ruim 20 jaar ervaring in het begeleiden van leiders in hun persoonlijke en leiderschapsontwikkeling. De vele gesprekken die hij met hen had vormen de basis van dit boek.

 Reacties

Begrippen als authenticiteit en kwetsbaarheid staan centraal in dit boek. Leiden en geleid worden. Het boek van IJsseling is het zoveelste boek over leiderschap, maar wel een boek dat zelfbewustzijn vóór leiderschap stelt. Een net iets andere invalshoek.

Tijdschrift voor HRM