De zelfbewuste leider

Naar het hart van persoonlijk leiderschap

Auteur:   Godfried IJsseling


Hardcover, 15 x 21,5 cm, circa 200 pagina's, zwart-wit, Nederlands,

Verwacht maart 2019
Blijf op de hoogteWat is er gebeurd met het leiderschap? Waar leiders eens inspirerende vergezichten voorspiegelden en daarmee de mensen in beweging en vervoering brachten, daar is datzelfde leiderschap nu gereduceerd tot een verslag van zogenaamde feiten die ons moeten dwingen harder te werken, ons te verdedigen tegen de concurrentie, ons schrap te zetten en in te dekken.

We moeten terug naar persoonlijk leiderschap waarin we ons niet laten leiden door angst, maar waarin we de wereld vormgeven naar onze verlangens. Daartoe moeten we allereerst onszelf overwinnen, onze angsten, hersenspinsels en vastgeroeste overtuigingen. En dan ontstaat persoonlijk leiderschap waarin de menselijke maat regeert, niet de machine, het algoritme, de economie of de markt. Hoe daaraan te beginnen, daarover gaat dit boek.

Godfried IJsseling is psycholoog, trainer en coach. Hij is sinds 1998 verbonden aan de Baak, een leiderschapsinstituut dat zich richt op de menskant van het ondernemen. Hij begeleidt managers, professionals en hun organisaties in hun ontwikkeling.