De kermis in organisaties

De gevoelskant van management

Auteurs:   Robert Smit  |  Walter Keyner


Preview
Paperback, 14,5 x 21 cm, 160 pagina's, zwart-wit, Nederlands,

€ 16,00
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Vaak lijken we rationeel te beslissen. Je zet alle voor- en nadelen op een rijtje en maakt een verstandelijke afweging. Echter, ook al denken we van niet, veel beslissingen worden op gevoel genomen.

Alle aspecten van een project zie je ook bij de kermis: het voorbereiden, het op- en afbreken van de attracties, kosten, tijd, kwaliteit en exploitatie. Als alles in zo’n hoog tempo gaat zul je veel meer vanuit je gevoel werken en op elkaar moeten kunnen rekenen. Je zit dicht op elkaar en trekt veel met elkaar op. En als de kermisvergunning is verlopen, dan trekt de karavaan verder, op naar het volgende project.

Aan de hand van kermisattracties (touwtje trekken, het spookhuis, de achtbaan, het spiegelpaleis, de kop-van-Jut, de botsauto’s, de lucky crane, de snoepkraam, de cakewalk) beschrijven de auteurs de dynamiek in organisaties. Je kunt voorkomen om er misselijk, teleurgesteld of bedrogen uit te komen. De verhalen geven je inzicht in mensen en situaties in jouw project of organisatie.

Walter Keyner en Robert Smit zijn als managementconsultants verbonden aan Noition. Ze adviseren opdrachtgevers hoe ze organisaties, teams en projecten kunnen opzetten en verbeteren. Daarnaast werken zij als conflictbemiddelaar en zijn trainer en coach.