De eenvoud van aandacht

Wat je zoekt is dichterbij dan je denkt

Auteur:   Cathelijne Esser


Preview
Hardcover, 13 x 19 cm, 224 pagina's, zwart-wit, Nederlands,

 8,99
 17,50
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Moeiteloos creatief zijn, flow ervaren, ook in relaties, gehoord worden, je hartkompas kunnen lezen, gemakkelijk putten uit innerlijke wijsheid, je weg vinden – zomaar wat universele behoeftes die we dagelijks willen vervullen. Door in alle eenvoud verfijnder te luisteren naar onszelf, anderen, onze leefomgeving en de natuur, krijgen we er toegang toe.

Met stilte, volledig aanwezig zijn en niet-weten als vertrekpunt, heeft dieper luisteren een transformerende invloed op alle aspecten van ons leven.

Wat voel en weet je, als je luistert?

Cathelijne Esser is als journalist een beroepsluisteraar. Ze raakte gefascineerd door de oneindige potentie van diep luisteren, en toont in dit boek zeven sporen waarlangs ze zelf dieper leerde luisteren.

www.cathelijne.com

www.ournature.nlReacties

Luisteren naar je innerlijke bron van wijsheid. We zijn het verloren door veelal externe factoren als relatie- en prestatiedruk, sociale media en wereldnieuws. Bovendien heeft luisteren meer en meer de betekenis gekregen van gehoorzamen. Aldus journaliste Cathelijne Esser in haar inleiding. Twijfels, angsten en onzekerheden horen bij het mens-zijn. Om dan te putten uit innerlijke wijsheid is waarlijk luisteren naar de behoeften van je lijf en leefritme noodzakelijk. De auteur pleit voor het verbreden en verdiepen van luisteren; dat versoepelt alle aspecten van ons bestaan. Met toevoeging van eigen ervaringen prikkelt zij de lezer om onder meer de zintuigen, synchroniciteit, omgaan met conflicten, of de natuur hiervoor in te zetten. Met theorie, achtergronden en thema's als ruimte maken, vertragen en niet-weten. Met haar compacte en prettig leesbare benadering voegt Esser iets toe aan het fenomeen aandachtig luisteren. Met de uitnodiging om 'niet de letters te geloven maar je eigen waarneming'. Inclusief leeslijst en bronnenoverzicht. Ruime bladspiegel.

Marianne Jans voor NBD Biblion

Omdat er zoveel verschillende richtingen zijn om verfijnder te leren luisteren, neemt Cathelijne je in dat woud aan mogelijkheden op een prettige manier over zeven sporen mee op reis. Deze indeling is knap bedacht – zo wordt dit veelomvattende thema samengebracht tot een inspirerende en luchtige tocht, die je dan weer aan het denken zet, dan weer inzichten biedt, je fantasie prikkelt, en je laat glimlachen van herkenning bij het lezen van de belevingswereld van de auteur.

greendelicious.nl

Esser breekt in doorgaans heldere en toegankelijke taal een lans voor meer alledaagse aandacht. En daar valt nog een wereld te winnen in een door de ratio gedomineerde samenleving.

Journalist/cultuurvorser Jolanda Breur op reporters-online.nl

Dit boek vereist geen blind vertrouwen in de wijsheid van de goeroe, zoals bij veel spirituele boeken. Het is ook geen spiritueel boek. “De eenvoud van aandacht” is een bron van inspiratie voor wie een leven wil dat voller geleefd wordt en - inderdaad - net even wat makkelijker verloopt. Het is een introductie in een aantal methodieken die je zelf kunt toepassen en bevat voldoende verwijzingen voor wie een bepaald thema meer wil uitdiepen.

Jeroen op lekkerlezen.net

Cathelijne Esser is journalist en (dus) beroepsluisteraar. Maar tussen luisteren en aandachtig luisteren zit een groot verschil. In de tientallen boeken die de laatste jaren door mijn handen zijn gegaan, komt iedere keer weer die volledige aanwezigheid in het moment op tafel. Alleen: dit is een volledig abstract begrip. Nu is het leuke dat Esser erin slaagt je via zeven verschillende ingangen (die zij sporen noemt) ongemerkt op het echte-luister-pad te krijgen. Kom je hiermee automatisch in een flow? Dat zal voor iedereen verschillend zijn. Maar dat je meer hoort én ziet - en daardoor meer beleeft - staat als een paal boven water.
De kwaliteit van dit boek springt er uit, qua inhoud en uitvoering. Fijn papier, mooi ingebonden met een linnen band, grappige en subtiele tekeningetjes die de tekst onderstrepen op bijna elke pagina.

Simone Thomasse, Bewustzijnonline.nl

Esser laat zeven sporen zien die ze zelf volgde naar dieper luisteren. Je zou het ook mindfulness in praktijk kunnen noemen. De weg voert onder meer langs meditatie, geweldloos luisteren, luisteren naar het ritme van de seizoenen en Miksang fotografie.

The Optimist

Ze legt uit dat fotograferen je kan leren zonder oordeel naar dingen te kijken, wat je weer helpt om je creativiteit terug te vinden. Haar uitleg over hoe deze ‘Miksang-fotografie’ werkt, vond ik erg boeiend. Cathelijne Esser heeft het boekje heel persoonlijk gemaakt; ze neemt je mee op reis lang haar eigen ervaringen die soms heel concreet zijn en soms filosofisch. Het is goed geschreven, houdt je aandacht vast en laat je glimlachen.

Escia.nl

'De eenvoud van aandacht' is goed geschreven, het houdt je aandacht vast en laat je glimlachen.

Managementboek.nl

Schrijver en journalist Cathelijne Esser ontdekte hoe luisteren met al je zintuigen ontspanning en vreugde in je leven brengt.

Viva

Cathelijne heeft er bewust voor gekozen om geen dik boekwerk te schrijven. Ondertussen heeft ze wel een heleboel levenslessen in dit boekje gestopt. Het leest makkelijk, maar vraagt wel wat verwerkingstijd. Het is ook echt iets om nog eens te lezen. Op een ander moment springen er vast weer andere dingen uit die dan toepasbaar zijn in je eigen leven. Kortom, dit is een heel fijn en inspirerend boek.

lalageleest.nl