De digitale transformatie

Het 'handboek soldaat' voor de digitalisering van business en overheid

Auteurs:   Adjiedj Bakas  |  Witold Kepinski


Hardcover, 13,5 x 21,5 cm, 233 pagina's, fullcolour, Nederlands,

€ 14,95
Gratis verzending binnen NL en BE vanaf €19,90. Vandaag voor 23.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

In de natuur is het niet het sterkste beest dat overleeft, maar het beest dat zich het beste weet aan te passen aan de veranderende omgeving. Deze oude wet van Darwin geldt meer dan ooit in de huidige, turbulente jaren ’10. Managers, CFO’s, marketeers, HR-specialisten en anderen merken nu al dat vrijwel alle disruptieve innovaties technologie-gedreven zijn. Maar de kloof tussen deze stakeholders enerzijds en techneuten en IT-ers anderzijds is nog te groot en moet nodig overbrugd worden. Alleen dan kan innovatie in bedrijven of overheidsorganisaties echt van de grond komen. Om stakeholders op weg te helpen met de digitale transformatie komen wij nu met ‘het handboek soldaat voor de digitalisering van bedrijfsleven en overheid’.

De Digitale Transformatie wordt door bedrijven strategisch ingezet om hun organisatie en productieprocessen efficiënter te maken, om waardevermeerdering te realiseren, om nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen en om de klant nog tevredener te stellen. Slechts 27 procent van de bedrijven heeft echter een samenhangende digitale strategie die beschrijft hoe toegevoegde waarde voor de klant te creëren. Dat moet veranderen, want het draait allemaal om klanttevredenheid in deze digitale tijden.

Bekijk hier een YouTube filmpje over deze uitgave.

 Reacties

Het boek is toegankelijk door de prettige manier van schrijven, de vele sprekende voorbeelden en het grote aantal illustraties. Het is interessant voor iedereen die werkzaam is in de ICT, maar zeker ook voor ondernemers en beleidsmedewerkers.

G.A.C.M. van der Heijden op 19/10/16 voor nbd biblion