Dagboek van een psycholoog

Meeluisteren in de spreekkamer

Auteur:   Jeffrey Wijnberg


Preview
Hardcover met stofomslag, 13,5 x 21,5 cm, 168 pagina's, zwart-wit, Nederlands,

 16,99
 8,49
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Meer dan eens vertelt psycholoog Jeffrey Wijnberg in zijn boeken hoe het in zijn praktijk eraan toegaat. Toch blijven veel vragen onbeantwoord. Hoe denkt hij echt over zijn patiënten, welke gebeurtenissen raken zijn persoonlijk leven? En hoe beïnvloeden zijn persoonlijke belevenissen de manier waarop hij zijn patiënten benadert? In Dagboek van een psycholoog worden al deze vragen beantwoord.
Over een periode van een halfjaar beschrijft Wijnberg wat hij dagelijks meemaakt in zijn praktijk. Daarmee krijgt de lezer een exclusieve inkijk in de belevingswereld van de hulpverlener. Dit boek heeft alles te maken met het belang dat Wijnberg hecht aan openhartigheid: ‘Alleen als de psycholoog laat zien wie hij zelf is, zal ook de patiënt bereid zijn om zich echt bloot te geven.’

Tags:  coaching  depressie  veerkracht 


Reacties

Inkijk in het leven van een provocatief psycholoog, die onder andere bekend is van zijn columns in De Telegraaf. De auteur heeft al vele boeken geschreven over diverse onderwerpen uit de psychologie. Dit boek geeft een beeld van de ‘mens’ achter de psycholoog. Hij vertelt over zijn privéleven en over het wel en wee van het voeren van een drukke praktijk. Het is een leuke en luchtige blik op de problemen van zijn cliënten, hoe hij daarmee omgaat, zijn inzichten en de beleving van de cliënt zelf. Open, eerlijk, nuchter, gevoelig en soms verrassend. Lezers van zijn eerdere boeken en columns en zijn leerlingen in provocatief coachen zullen dit boek zeker dankbaar ontvangen. Bevat bijlage met informatie over de auteur en meer informatie over provocatief coachen.

Danielle Bakker voor NBD Biblion

Het 'Dagboek van een psycholoog' biedt goed inzicht in hoe het werk is: weerbarstig en prachtig. Vol met ervaringsverhalen van Jeffrey Wijnberg en zijn cliënten.

Carin van der Steege voor Vakblad Sociaal Werk, juni 2018