De bovenkant van Nederland (6)

Holland from the Top

Auteur:   Karel Tomeï


Hardcover met foam, 20 x 20 cm, circa 224 pagina's, fullcolour, Nederlands, Engels,

Verwacht oktober 2020
Blijf op de hoogteIn deze uitgave op een vierkant formaat komen systematische en esthetische benaderingen samen. Zoals we van luchtfotograaf Karel Tomeï gewend zijn. Zijn fotografische beelden vormen stille neerslagen van eindeloze vluchten boven ons land, afhankelijk van de elementen, windvlagen, wisselende wolkenluchten, jaargetijden en reflecties op de grond. Tomeï laat ons Nederland zien zoals we het kennen, maar nooit eerder hebben gezien.

In de zesde editie van De bovenkant van Nederland is een lichte nadruk te bespeuren op Nederland als waterland. Waterbeheer is een actueel thema nu we steeds meer te maken krijgen met te veel of te weinig water. Op de coverfoto de vertrekkende ferryboot van Terschelling naar Harlingen of Vlieland. En een van de foto’s uit het binnenwerk: een dijk door de Gendtsche Polder, niet ver gelegen van het punt waar de Rijn de Waal wordt. We schrijven januari 2018 toen Nederland een waterstand van bijna 15 meter boven NAP kreeg te verwerken.

Karel Tomeï (Rotterdam) werkt vanaf thuisbasis Eindhoven waar permanent een heli tot zijn beschikking staat voor uiteenlopende opdrachten in binnen- en buitenland. Zijn werk leverde hem diverse internationale prijzen en exposities op.