Geslaagde eerste editie Edushock Experience

13-03-2012

7 maart vond in Nijmegen de eerste editie van de Edushock Experience plaats. Dit event dat georganiseerd werd rondom het boek Edushock bood een blik in de toekomst van het onderwijs. Ruim 200 onderwijsgekken (leerkrachten, studenten, ouders, beleidsmakers) ondergingen de vele workshocks en inspirerende presentaties waarbij ze naar verbinding zochten en dat via co-creatie vonden.

 

Onderwijsgek
Net zoals de bezoekers waren ook de key-note sprekers ‘onderwijsgek’. Erno Mijland van de Universiteit Middelbeers vertelde over zijn universiteit waarbij leren any time, any place mogelijk is. Sandra van Lofschoten pleitte voor het aantrekken van ‘lokpaarden ‘ in het onderwijs. En Christian Boer, sprak over een lettertype dat hij ontwikkelde voor mensen met dyslexie.

School drop-out
Uiteraard kwamen ook degenen waarvoor het onderwijs uiteindelijk bestemd is aan het woord. Vera Camilla is school drop-out maar succesvol beautyblogger en vertelde over de beperkingen van het huidige onderwijs. Robert van Hoesel (18) schetste zijn Edutopia, ofwel zijn droomonderwijs.

Workshocks
Naast het bijwonen van de bovenstaande presentaties konden de bezoekers ook actief deelnemen aan workshops. Een impressie van deze sessies kun je hieronder bekijken.

 

 

Share |