Bak een taart en win het boek Sweet Chocolate Sins

04-09-2012

Degenen die op Manuscripta zijn geweest, hebben de flyer al zien liggen. Maar voor alle thuisblijvers plaatsen we de actie ook nog eventjes hier op onze website. Want vind je het heerlijk om thuis taartjes te bakken? Dan moet je zeker met onze taartbakwedstrijd mee doen. De 10 beste taartenbakkers winnen een exemplaar van het nieuwe boek van Nanette Booij Sweet Chocolate Sins dat binnenkort uitkomt.


Wat moet je doen?

Probeer deze kruidige chocoladeworteltaart zelf uit (het recept vind je hieronder), maak een foto van het resultaat en stuurdeze voor 24 september 2012 naar ons op. Dat kan via mail: jos@scriptum.nl. Of stuur een tweet met foto aan @ScriptumNL met de hashtag #sweetchocolatesins, of post je foto op www.facebook.com/UitgeverijScriptum. Uit de inzendingen trekken we 10 winnaars; zij ontvangen een gratis exemplaar van Sweet Chocolate Sins zodra het verschenen is. De winnende foto’s worden 25 september op www.scriptum.nl en op Facebook gepubliceerd.
 

KRUIDIGE CHOCOLADEWORTELTAART MET KANEEL EN KARDEMOM
Nodig: 
Springvorm van 20 cm • rasp • bakpapier

Ingrediënten: 

185 gram fijne kristalsuiker • 300 gram geraspte wortel • 185 gram bloem • 1 theelepel bakpoeder • 2 eetlepels cacaopoeder • 2 theelepels kaneelpoeder • 2 theelepels gemalen kardemom • 2 eieren, licht geklopt • 50 ml lichte olijfolie • 50 ml slagroom • 100 gram gehakte pure chocolade • 100 gram gehakte pecannoten

Crème:

200 gram crème fraîche • 1 el fijne kristalsuiker • 1 el rum • 3 eetlepels donkere basterdsuiker.

Bereiding: 
Vet de springvorm in en bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 ˚C • Meng in een grote kom de wortel en de suiker door elkaar. Zeef de bloem samen met bakpoeder, cacaopoeder, kaneel en kardemom en meng dit voorzichtig met de wortelen en suiker. Klop de eieren los met de slagroom en de olijfolie. Giet dit bij het bloemwortelmengsel en roer dit door met een houten lepel, maximaal 2 minuten • Spatel de chocolade en noten erdoor, doe het beslag in de vorm en schuif dit in de voorverwarmde oven. • Bak de taart 35-40 minuten. Prik met een satéprikker om te kijken of de taart gaar is. Komt de prikker er schoon uit, haal dan de taart uit de oven en laat hem 5 minuten in de vorm rusten. Los de taart uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster.

Bereiding van de crème:
Meng de ingrediënten, op de basterdsuiker na, en smeer deze over de afgekoelde taart. Strooi er vlak voor het serveren de donkere basterdsuiker over!
 

Dit recept komt uit Sweet Chocolate Sins, verschijnt oktober 2012

Share |