Arnon Grunberg ontmoet Tomas Sedlacek

13-08-2012

In de vierde aflevering van de reeks 'Arnon Grunberg ontmoet.. ' gaat de schrijver op 28 september in De Balie in gesprek met de Tsjechische econoom Tomáš Sedlácek. Sedlácek, door Yale Economic Review uitgeroepen tot een van de ‘vijf spannendste denkers in de economie’ en auteur van het boek 'De economie van goed en kwaad', was adviseur van de beroemde ex-president Václav Havel, is lid van de Nationale Economische Raad in Praag en de eerste macro-econoom van de grootste bank van Tsjechië. In Tsjechië is hij met zijn provocerende publicaties uitgegroeid tot een nationaal fenomeen.

De economie is een wetenschap, een waardevrij wiskundig onderzoek, wordt vaak beweerd. Maar voor Sedlácek is de economie iets van onze cultuur, een product van onze beschaving. Om de overtuigingen die ten grondslag liggen aan de economie te begrijpen bestudeert hij mythen, religie, theologie, filosofie, psychologie, literatuur en film.

‘Arnon Grunberg ontmoet…’: is een maandelijks programma in De Balie onder leiding en redactie van schrijver Arnon Grunberg. In deze reeks spreekt Grunberg met toonaangevende politici, kunstenaars en intellectuelen.

                                                                                                                                                      Bestel hier je tickets

 

 

Share |