Soci@l kidsJe kind op social media

Marlies Slegers
Status:Verschenen
2012 - Onze prijs € 16,95

Soci@l kids bestellen
Soci@l kids toevoegen

Soci@l kids is een reisgids voor ouders over een wereld die veel kinderen al lang betreden hebben. – Uit het voorwoord door Evert de Vos, hoofdredacteur van het opvoedblad J/M voor ouders en de sites www.jmouders.nl en www.veiliggamen.nl

Social media zijn voor kinderen een integraal onderdeel van hun dagelijks leven geworden. Ze pingen, krabbelen, posten en twitteren er vrolijk op los. En om ze daarin te begeleiden moet je zelf vrolijk kunnen pingen, krabbelen, posten en twitteren – of in ieder geval weten wat de soci@l kids van nu er allemaal mee kunnen. Dit boek geeft je houvast daarbij.

Marlies Slegers laat zien hoe de virtuele speelplaats van je kind eruitziet, en hoe leuk en leerzaam social media voor je kind zijn, maar ook wat je kunt doen als je kind online gepest wordt of te veel gamet. Op toegankelijke wijze maakt ze je wegwijs in de wereld van Hyves, Facebook, MSN en Twitter. Zodat je weet welke begrippen er allemaal bij horen, waar je op moet letten en hoe je je kind daarbij kunt begeleiden. Ook onderwerpen als social gaming, cyberpesten en privacy komen aan de orde.

Een verhelderend en praktisch boek voor ouders die de virtuele wereld van hun kinderen beter willen begrijpen. Want hoe zelfstandig ze ook lijken: ze hebben je wel degelijk hard nodig. In het echte leven én in de virtuele wereld.

Marlies Slegers maakte in het kader van haar boek samen met basisschoolleerlingen van De Trinoom te Barendrecht een spiekvideo voor kinderen die op social media zitten. In deze spiekbrief op video komen de basisschoolleerlingen met zes concrete geheugensteuntjes waar elk kind aan moet denken als het iets op onder andere Hyves, Twitter- of Facebook doet. Bekijk hieronder de video:
 
 

Volkskrant/Olaf Tempelman: 'Slegers is enthousiast over social media [...] om een reden die mijns inziens wél hout snijdt, namelijk dat ouders engiszins op de hoogte moeten zijn van de wereld van hun kinderen en hen ook op het terrein van de sociale media moeten leren begeleiden.' Klik hier voor het volledige artikel.

Koffietijd/RTL4
Quincy Trustfull ontving Marlies Slegers aan de tafel van Koffietijd. Bekijk hier het Koffietijd item.
 
J/M voor ouders
'Social kids is een aanrader voor wie zich ten behoeve van enige controle op en communicatie met zijn kind wil verdiepen in de wereld van tweets en krabbels. Lees het volledige J/M voor ouders artikel.
 
Reformatorisch Dagblad
'Ouders hebben met dit boek een praktische gids in handen die hen helpt het gesprek met hun kinderen aan te gaan.' Lees het volledig Reformatorisch Dagblad artikel.
 
Frankwatching:
'Kinderen leren ook van elkaar, dus waarom ook in dit kader daar geen gebruik van maken. Een mooi voorbeeld is de spiekvideo van basisschool De Trinoom waarin leerlingen alle kinderen van Nederland oproepen om veilig met social media om te gaan.' Lees hier het volledige onderwijsartikel op Frankwatching.com
 
Radio Rijnmond:
Marlies Slegers was te gast bij Radio Rijnmondprogramma Zonder eten naar bed. Beluister hieronder deze aflevering:

Gebonden | 224 pagina's | Kleur: fc | Taal: Nederlands | Afmetingen: 145x195 | ISBN: 9789055948772

Share |