Aantrappen en vliegen happen100 jaar kicken op motoren

Art de Vos
Status:Verschenen
2011 - Onze prijs € 24,95

Aantrappen en vliegen happen bestellen
Aantrappen en vliegen happen toevoegen

Je hoeft niet per se motorrijder of motorgek te zijn om deze reis leuk te vinden: de motorfiets is vergroeid met de geschiedenis van ons dagelijks leven. De motor is een stuk van onze cultuur en dus van ons allemaal. Wie herinnert zich niet de buurman en de buurvrouw met een hoofddoek om in het zijspan? Dat was tot in de jaren zestig heel gewoon. Of die ene motoragent die je in de jaren tachtig aanhield na een snelheidsovertreding met je Fiat Panda? Wie goed luistert hoort in zijn hoofd nog steeds die ene stem: Theo Koomen! Live van achterop de motor in de Tour... En dan is er nog die achttienjarige jeugdliefde die op de BSA naar school kwam.

Al reizend door dit boek zien we hoe zo’n beetje alles verandert: het landschap, de motorrijders en de machines zelf. En als je zelf motor rijdt of hebt gereden, staat hij er misschien wel tussen: die Indian die je veel te goedkoop verkocht in de kroeg. De Sparta waarmee je naar je schoonmoeder reed. En die je nooit meer bij haar ophaalde nadat je een auto kocht.

Zoals dat gaat met een motorreis maken we een aantal geplande en ongeplande stops. Altijd kort, want we moeten verder. We verdwalen in de tijd, nemen zijpaden, keren om, gaan
stapvoets langs een bijzonder moment en maken daarna weer tempo op de hoofdweg.
 
Aantrappen en vliegen happen ontving mooie recensie:

 

Gebonden met foam | 200 pagina's | Kleur: f.c. | Taal: Nederlands | Afmetingen: 23x23 | ISBN: 9789055947850

Share |